DESTINATION FINLAND

Finsk sauna

Prøv finnernes vej til ægte velvære!


Finske saunaritualer

Et par ord om Nukula's vicevært og arkitekt af sauna stemningen, 

Hannele Levävaara 
Uafhængig,nysgerrig og stædig tvillingers mor trænger sig ofte til nye udfordringer. Rutiner dræber min kreativitet. Jeg ramte mit hoved mod muren. Heldigvis arvede jeg et hårdt hoved fra mine forældre!
Jeg er uddannet ved Helsingfors Universitet, Master of Science (matematik., Fysik, kemi) og doktor i filosofi, ph.d., specialundervisning og undervisning. Endvidere uddannes jeg af naturen, gnomes, feer og andre naturens elementer. 

Nukula er et lille familiedrevet gæstehus, der tilbyder indkvartering, mad og diverse programmer. Nukula ligger i et idyllisk sted ved søen Päijänne (den næststørste sø i Finland). Nyd de bedste vildmarkserfaringer med professionelle guider og lækker finsk hjemmelavet mad på et sted, der får dig til at føle dig som hjemme www.nukula.fi

Sådan kommer du til Nukula:

Med fly København -Helsinki - Jyväskylä ca. 3 timer og 1 time fra lufthavnen
Med tog Helsinki - Jyväskylä 3 timer, og 40 min kørsel fra Jyväskylä Travel Center
med bus Helsinki - Jyväskylä 3,5 timer, og 40 min kørsel fra Jyväskylä Travel Center
I bil Helsinki Nukula ca. 2½ h


Sauna ved søen Päijänne

Sauna har været det hellige sted for finnerne.Vores forfædre er født i saunaen, og de er blevet vasket i saunaen til deres sidste tur. I dag er sauna et sted for helbredelse både fysisk og mentalt såvel som rensning. Vores nationale episke poesi, The Kalevala, har dette ordsprog: "Vand er den ældste medicin" og "Sauna er et fattigmands apotek".

Traditionelt i Finland går man i sauna en eller to gange om ugen med familie eller venner. I saunaen kan du vælge dit niveau af varme ved at sidde enten på de høje eller lave bænke. Temperaturen i den fugtige sauna når ca. 70-75 grader Celsius, når der smides vand på saunaovnen. En sauna-session kan tage lang tid, da du kan pakke håndklædet rundt om dig og sidde udenfor på terrassen for at køle ned og tage en drink eller en dukkert i søen og lad den kolde/varme behandling forkæle dig. Som et rent og genfødt menneske, lyt skovens gnomes bag træerne og lad stilheden omfavne dig.

Sauna behandlinger
I Nukula tilbydes der forskellige saunabehandlinger eller wellness-tjenester, hvor vi bruger tørv fra mosen til forskellige hudbehandlinger, (The Peat Treatment) eller birk , hvor du bliver forsigtigt behandlet ved at varme din krop med birkeris. Rensning Sauna (Mesilöylyn terveyttä) aktivitet er tilgængelig mellem sene forår og efterår, når du kan samle dine egne urter og planter fra skoven for dine behandlinger. Det moderne alternativ er Rose Sauna, hvor der er friske roser, der frigiver en dejlig duft i saunaen.

Rose Sauna
Få oplevelse af fugtigheds- og blødgøringseffekter af rosenblade i en sauna. Giv din hud en sund glød! Rose behandling er førende inden for anti-aging behandlinger på grund af rosens naturlige helbredende egenskaber. Uanset alder er Rose Sauna en perfekt behandling for både mænd og kvinder. 

Den traditionelle sauna ved søen Päijänne
Saunaens ovn opvarmes med træ og giver dampen på traditionel måde.Kulminationen af ​​saunaoplevelsen er den selvfremstillede birkeris, som du let kan piske dig selv over hele kroppen og tage en dukkert bagefter. Saunaen rummer op til seks personer, mens søen Päijänne rummer mange flere ! Den traditionelle sauna er tilgængelig i den åbne vandsæson, når søen ikke er frosset, cirka fra april til oktober.

Birkeris er en integreret del af den finske sauna-tradition. Kombination af helbredende stoffer fra en lang række urter og træer sammen med damp gør piskning terapeutisk og energisk. For eksempel indeholder birkeblade saponiner, som producerer en mild sæbe, som forsigtigt renser din hud. Birkens duft kommer fra aromatisk olie, som forhindrer infektioner, slapper af musklerne og lindrer smerter. Varm op i dampen, indtil du begynder at svede og så er du klar til at piske huden blidt og sætte gang i blodomløbet. I hænderne på en trænet pisker er oplevelsen særligt afslappende og helbredende

Saunaprogram:

Frokost og information om sauna, historie, mytologi
Guidet udflugt i naturen for at indsamle brænde til sauna og grene til birkeris
Binde birkeris 
Opvarmning af saunaen
og eftermiddags kaffe
Sauna oplevelse og svømmetur i søen Päijänne 

En speciel sauna middag fremstillet af økologiske produkter

Overnatning i dobbeltværelse

Morgen svømmer ved søen Päijänne
Morgenmad

 

Tema: Velvære og Sauna oplevelse

Varighed: 1 dag, 1 nat
Pris: 227,00 € pr. Person Ekstra dage 158 € pr person / dag

Inkluderet: 1 overnatning i dobbeltværelse (enkelt supplement +32 € pr. Person), Måltider: 1x morgenmad, 1x frokost, 1x middag, 1x eftermiddagskaffe, sauna, 1x guidet naturtur for at afhente grene, guidet opvarmning i saunaen


Kontakt Destination Finland tlf. 31 12 80 37 eller info@destinationfinland.dk