DESTINATION FINLAND

Krydstogt med isbryderKontakt os på info@destinationfinland.dk eller tlf. 31 12 80 37 


Oplevelse for livet!

Finland er det eneste land, hvor alle de havne fryser om vinteren. I en normal vinter, kan kviksølvet falde i de koldeste perioder endnu mindre end -30 °C eller højere.

Sampo blev bygget i 1960 Wärtsilä skibsværft i Helsinki og har holdt sejlrenderne åbne i den Botniske Bugt i godt 30 år. Herefter blev den restaureret, så kuldelystne turister nu kan sejle med et skib, der er i stand til at bryde tykke is kapper på op til 120 cm. Sampos drift som turistmål har hele sin egen historie. Den afdøde Kemi borgmester Juhani Leino fik ideen fra den anden Kemis berømte turistmål, Snow Castle og siden 1988 har Sampo været en af ​​byens turistattraktion.

 Sampo krydstogt

hører man masser af interessante oplysninger om is, is brydning, samt historien om isbryderen Sampo. Varigheden af krydstogtet er planlagt til fire timer. Det er i sandhed en fantastisk oplevelse at se det stærke skib knække den tykke is kappe og brutalt bane sig vej ud i den Botniske Bugt. Isbryderen efterlader en dampende sejlrende fuld af kæmpe isterninger. Turens højdepunkt er at få orange overlevelsesdragter på og kaste sig ned i vandet til alle de herlige isklumper for at flyde og nyde.

Skibet har en kapacitet på 150 personer.

Se her hvornår Sampo sejler vinteren 2023/2024

Kontakt info@destinationfinland.dk for en rejse fra Danmark til Kemi Sampo/Isbryderen