DESTINATION FINLAND

Finsk sommer


FINSK SOMMER FOR HELE FAMILIEN

En aktiv ferieuge for familier med børn i Hossa National Park. I Hossa kan man tilbringe en afslappende ferie og mærke stilheden og skønheden i den omkringliggende natur. Aktiviteterne er specielt designet til børn  Der er dog en mange vandreture, så man kan vælge længere og mere udfordrende ruter. Man bor i en bjælkehytte med alle faciliteter, beliggende tæt på Hossa feriecenter, hvor måltiderne serveres. En traditionel finsk sauna er tilgængelig hver aften i området.

Turens højdepunkter:

* Smuk natur i Hossa nationalpark

* Besøg til rensdyrgården

* Sauna og svømning i søen

* Bo i bjælkehytte

Pris Dkr 6.750/voksen Dkr 5.025/børn 2 - 11 år

Turen inkluderer;

6 overnatninger i bjælkehytter 3-6 personer / hytte

Morgenmad, picnic frokost og middag dagligt

Sauna dagligt (ikke i hytten, separat bygning)

Engelsktalende guide

Lufthavnstransport fra / til Kuusamo lufthavn og transport til lokale aktiviteter

Kanoudlejning på dag 5

 

DETALJERET PROGRAM

Dag 1: Ankomst

Ankomst til Kuusamo lufthavn og transfer (1 time) til Hossa. Check-in i hytter og middag.

Dag 2: Canyon Lake og rock malerier, vandre ca. 7 km

Ugen starter med et besøg i Julma-Ölkky canyon sø, hvor vi vil sejle en halv times tid for at se på klipperne. Derefter vil vi vandre 4 km for at se "Color Rock" med 4000 år gamle rockmalerier. En picnic frokost vil blive serveret omkring en åben ild og efter det vil vi vandre et par kilometer tilbage til hytterne.

Dag 3: Rensdyrgård, vandre ca. 4 km

I dag tager vi afsted til en rensdyrgård. Vi går langs Hossas højder og søbredder indtil gården. Vi kan prøve vores færdigheder med at kaste lasso omkring rensdyret eller bare kæle disse charmerende julemandens hjælpere. Før vi forlader gården, stopper vi ved en teepee for lidt kaffe og juice med lækre pandekager. Om aftenen kan vi slappe af i en ægte finsk sauna og bagefter en dukkert i søen.

Dag 4: Dag til fritid

Der er mange vandrestier i Hossa eller man kan leje en robåd eller en kano. Blåbærsæsonen er bedst i slut juli, hvorfor ikke plukke nogle bær. Mange søer i området har sandstrande for svømmeture og krystalklart vand er ideel for fiskeri.

Dag 5: Kanosejlads

I dag er der tid til kanotur på søer og floder i nærheden. Vi vil bruge åbne indiske kanoer og alt nødvendigt udstyr, såsom padle og redningsveste vil blive leveret. Turen vil være på stille vand på et par søer forbundet med små floder. Rensdyr er et almindeligt syn i Hossa, og hvis man er heldig  kan man se elg i området. De, der foretrækker at blive på land, kan f.eks. vandre eller cykle i området.

Dag 6: Grænsen til Rusland og brune bjørne

I dag vandrer vi syd øst mod den russiske grænse til Arola gård. Gården, tidligere kendt for mælkeproduktion er i dag populær for sin lækre lokale mad. Gården er omgivet af fjerntliggende skovområder, og Eero , ejeren af gården, har bygget flere loghuler, hvorfra man kan se de majestætiske europæiske brune bjørne, der befinder sig i området. Bjørne kiggeri er valgfri (ekstra gebyr). Før vi vender tilbage til Hossa for den sidste nat, venter en velsmagende middag lavet af lokale ingredienser på os.

Dag 7: Retur

Morgenmad og transfer til Kuusamo lufthavn.