DESTINATION FINLAND

Kontakt os på info@destinationfinland.dk eller tlf. 31 12 80 37 


Gå på opdagelse i Savonlinna

Savonlinna tilbyder masser af forskellige oplevelser for både store og små. Det er ikke mange steder man ser byliv og smukke landskaber domineret af søer og skov i så fin en kombination. Byen er også kendt fra operafestivalemn på Olofsborg Slot der er fra 1475.

Perfekt til en uges aktiv familie ferie.

Flyv til Helsinki og leje en bil eller tag et tog (336 km / 4 timer 15 minuter ) fra Helsinki til Savonlinna
Kontakt Destination Finland for flypriser, billeje og hotelpriser både individuelle- og grupper.I Finland er der hundredvis af kommercielle markeder, men Savonlinna Salutorv ligger unikt lige i hjertet af byen, i et usædvanlig fint vandlandskab. Byens største parker og havnen, er en del af torvmiljøet.

Her sælges lokale fødevarer, velsmagende lækkerier og særlige godbidder, der er perfekte souvenirs til venner og bekendte derhjemme. Smag den finske berømte wienerbrød ´lörtsy`der findes i mange versioner, både salt og sød og must-smage er `muikkukukko´ - indbagt fisk i rugmelsdej. Lokale fiskere bringer på markedet hver morgen frisk hvidfisk og bagerier transporterer duftende kager og økologisk rugbrød fra Muhonen.

Sejlebådene glider på søen og de autentiske dampskibe fløjter til afgang for at fuldføre atmosfæren.
Gå ikke glip af torvkaffe ved Salutorvet når du besøger byen Savonlinna .

Taito butikken -et gammelt træhus beliggende i et naturskønt område lige ved fodgængerbro til Salutorvet - har et bredt udvalg af regionens produkter. Butikken plejer også at have udstillinger af lokale kunstnere.


Padle rundt omkring byen

Du kan leje udstyr i byens centrum. Fysisk aktivitet i solskinsvejr giver et nyt perspektiv til centrum af Savonlinna.

Vi anbefaler en times rute fra café Seepra til Casino øen og videre til Olofsborg Slot.

Landskaber omkring Saimaa er simpelthen betagende og der er næsten ingen bølger, hvilket gør kajakruterne egnede også for uerfarne roere.

En af de mest populære kajak farvande på Saimaa er Linnansaari Nationalpark. 130 øer dækker mere en en hektar på området.
Der er 21 gæstehavne i Linnansaari hvilket betyder gode muligheder for kaffe- og frokostpause i det fri og den obligatoriske sauna findes også her.

Spot en sæl ! Saimaa ringsæl er blandt verdens mest truede sælarter, og Linnansaari National Park er det bedste sted i verden at få øje på en.


Fiskeri i ”De Tusinde Søers Land”

- som lige så godt kunne kaldes de tusinde øers land.

 

Så langt øjet rækker ses øer, holme og skær i dette enorme søområde, hvor langt de fleste øer er ubeboede og dækket af granskov. Saimaa-søen er et enormt område og tilbyder fantastiske fiskemuligheder for både begyndere og mere erfarne lystfiskere.

Puruvesi er enhver fiskerens mekka og kendt for sine velsmagende ”muikku”, der nærmest kan betegnes som ”Lille Hvid Fisk”. Aborre og store gedder er de mest almindelige fisk men hvis du er heldig kan du fange stalling og ørred.


Krydstogt på Saimaa

Søen Saimaa er et indviklet system af 4380 km2 af sammenkoblede bassiner og smalle kanaler, oversået med tusindvis af øer.

Via 60 kanaler er det yderligere tilsluttet andre søer, der strækker sig fra byen Lappeenranta i syd og til byerne Nurmes og Iisalmi næsten 300 km længere mod nord. En fantastisk måde at rejse er at krydse med en af de mange dampere, der stadig opererer i Lakeland.

Fra at have været arbejdsheste i transportsystemet, er dampskibene nu unikke turistattraktioner. Der er snesevis daglige afgange i højsæsonen fra salutorvet. Du kan vælge mellem et par timers tur eller længere ture til Punkaharju  ( en 7 km. lang ås, der skyder op midt i søen – en stor oplevelse! ) eller en tur til Kuopio og Lappeenranta .